élet a koronavírus idején

élet a koronavírus idején

Minden napra egy csoda

2020. április 04. - üzletiérték

Pszichológusok azt ajánlották 3-6 éves és kicsivel talán idősebb gyerekeknek, hogy kapnak egy pillecukrot. Vagy kettőt. De ahhoz várniuk kell 15 percet. Mi legyen? Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok? A kísérletet követően megvizsgálták a gyerekek életútját és - talán nem meglepő módon - azt találták, hogy a siker és a késleltetési képesség között összefüggés tapasztalható. Ez a híres pillecukor teszt.

Nem tudjuk még meddig tart ez a karantén, és azt sem, lesz-e rosszabb a jelenlegi helyzetnél.

Éppen ezért tartalékolunk olyan erőforrást adó ötleteket, mint például egy könyv vásárlás.

Elmondtuk a gyerekeknek, hogy veszünk ajándékba könyveket, ami meglepetés lesz. Voltak a lobbisták, akik pontosan tudták, mit is szeretnének elolvasni és valahogyan szeretnék befolyásolni a döntéshozatalt. Voltak, akik úgy döntöttek, maradjon meg minden a rejtély homályában és nem akarnak mást, mint izgulni egy pár napig, mi is lesz az ajándék könyv.

Egyik héten elmondtuk, másik héten megvettük, a harmadikon kibontottuk.

Már csupán 2 nap és bonthatók lesznek a csomagok. Mindenki vár, mindenki kivár, mindenki vár valamire.

Még nem tudják, de a következő szint egy játék lesz, aztán egy hosszú séta. Mert addigra már újabb kemény itthon töltött hetek telnek majd el és az is ajándék lesz, amit a hétköznapokban észre sem veszünk. Ha viszont megvonjuk magunktól, vagy híján vagyunk, nagyon hamar látni kezdjük a dolgok valódi értékét.

woman-reading-book-to-toddler-1741231.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://talpraerkezem.blog.hu/api/trackback/id/tr7215581376
süti beállítások módosítása