élet a koronavírus idején

élet a koronavírus idején

A fekete öves lego mester

2020. április 20. - üzletiérték

Nézd mit építek? - mutatja a kicsit szobájában elvonultan legózó legnagyobb lányom, és látszik rajta, hogy nagyon elmélyülten dolgozik egy saját tervezésű kastély megtervezésén, kivitelezésén.
Szeret játszani, de nem kifejezetten Lego mester.

Megdicsérem és meg is kérdezem, hogy hogy itt legózik a kicsiknél? Azt mondja a Lego-vizsgájára készül éppen.
Nem is tudtam, hogy van Lego vizsga, ezért elsőre nem is értettem pontosan, mire gondol, amikor megkérdezi: Szerinted ezt hány évesen tudja valaki megépíteni?

Ja, vagy úgy! Mert nálunk nagyon sokféle életkor létezik. Általában bármi, amivel foglalkozol, abból elérhetsz egy életkort, ami persze több is lehet, mint az években mért korod.

A gyerekek felnőttek akarnak lenni, vagy legalábbis idősebbek, és nagyobbak mint az aktuális életkoruk.
Mi van e mögött? Nem nagyon foglalkoztatott. Amikor azt láttam, hogy a korához képest komplexebb építmény készült el, akkor azt mondtam, hogy legózásban Te már 7 éves vagy! Ettől nagyon boldog lett az 5 éves és felháborodott a 7 éves, akinek veszélybe került az életkor adta előnye. Ezt úgy is kifejezte, hogy leszögezte, Ő akkor 9 éves legóban.
Mondtam neki, hogy lehetne, de ahhoz többet kellene legóznia.
Mindenki abban idősebb, amit a leggyakrabban csinál. Ha valaki mondjuk leggyakrabban kerékpározik, akkor abban. Találjuk ki, mit tesz és gyakorol a legtöbbet és Ő biztosan abban idősebb. Ha pedig szeretne idősebb lenni legózásban, akkor többet kell foglalkoznia vele.

woman-wearing-white-karati-g-under-blue-sky-3023756.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://talpraerkezem.blog.hu/api/trackback/id/tr5315619106
süti beállítások módosítása